Campagne Fairtrade Gemeente Zutphen

Fairtrade Gemeente is een eervolle titel die aangeeft dat die gemeente en de inwoners zeer betrokken zijn bij fairtrade, van bedrijven tot het café om de hoek. Van school tot sportkantine. In supermarkt en kledingzaak. In een Nederlandse Fairtrade Gemeente worden veel fairtrade producten verkocht en gebruikt.

Voor wie

Binnen de Fairtrade Gemeente campagne kunnen zowel gemeenten als individuele steden of dorpen de Fairtrade-titel krijgen. Als je in één dorp met de campagne begint, geef je het goede voorbeeld voor de rest van de dorpen binnen de gemeente. Zo kun je misschien de hele gemeente fairtrade maken. Maar als dat niet mogelijk is, probeer dan één of twee dorpen mee te krijgen. Dan krijgen die dorpen de titel ‘Fairtrade Dorp'.

Waarom

De Fairtrade Gemeente campagne maakt armoedebestrijding heel concreet. In de campagne worden burgers, gemeenten, winkels en bedrijven uit Nederland partner van kleine boeren en producenten uit ontwikkelingslanden: een partnerschap dat direct bijdraagt aan een rechtvaardige en duurzame wereld!

Fairtrade in de campagne

De campagne hanteert de fairtrade standaarden van de Fairtrade Labelling Organizations (FLO). Het zijn de hoogste standaarden voor duurzame ontwikkeling. In sectoren waar de FLO standaarden niet van toepassing zijn, worden de meest duurzame alternatieven gehanteerd.

Deze campagnewebsite

Als deelnemende werkgroep krijg je een eigen deel op de campagnewebsite om daar successen (groot en klein), tegenslagen en obstakels met anderen te delen. Zo kun je van elkaar leren en inspiratie opdoen! Ook kun je als lokale werkgroep op je eigen pagina de tussenstand bijhouden: welke criteria zijn gehaald en welke nog niet.

Laatste nieuws

09

APR

2014

Vrijwilligers gezocht!

Help mee om van Zutphen een Fairtrade Gemeente te maken, waar je overal eerlijke producten kunt kopen!


28

JUN

2013

Fairtrade Cupcakecup op film

Op maandag 3 juni 2013 organiseerden vrijwilligers van Fairtrade Zutphen de allereerste Fairtrade Cupcakecup. Leerlingen van gr


19

JAN

2013

Werkgroep Scholen enthousiast van start!

De werkgroep Scholen is deze week enthousiast van start gegaan! Er wordt een gewelig leuk idee uitgewerkt waarover we nu nog ev


Lees hier meer nieuws